cu cat timp inainte trimtitem invitatiile de nunta

Cu cat timp inainte trimitem invitatiile de nunta?

Dana Rosu

Cu cat timp inainte trimitem invitatiile de nunta?

Aceasta este o intrebare destul de des intalnita, dar si foarte importanta.

Invitatiile de nunta, in primul rand, trebuie facute in ton cu tematica nuntii. Trebuie sa tineti cont de elemente, sa fie toate din aceasi poveste spusa de voi. 

Exemplu: nunta este in aer liber sau sala evenimentului are multa verdeata, multa natura in jur si voi iubitit elementele: frunze, cregute ,copacei. Aceste elemente se pot regasi si in invitatia de nunta, in meniul de nunta, in lista de invitati, pe marturiile de nunta si asa mai departe, chiar si in decor. 

Invitatia trebuie creata cu rabdare, in timp, si nu pe repede inainte, pentru ca sunteti presati de timp. Incercati sa va organizati, ca sa fie totul o bucurie si nu pachet de stres. 

Atunci cand colegii nostri de breasla lucreaza la invitatii, foarte multi miri vin pe ultima suta de metri si totul este ca o oala sub presiune. Are rost?? 

Daca invitatia este creata si facuta din timp, totul este o placere, atat pentru miri, cat si pentru noi cei care confectionam invitatii de nunta.

Acum revenim la intreabarea: Cu cat timp inainte trimitem invitatiile de nunta?

  1.  in mod normal, invitatiile se oferta cu aproximativ 3 luni inainte, dar nu este gresit sa le oferiti nici cu 6 luni inainte, nici cu 2 luni inainte. 
  2.  daca aveti invitati din strainatate - ar fi bine sa le trimiteti o invitatie digitala chiar cu un an inainte ca sa isi poate rezerva concediul, biletul de avion, cazarea etc. Nu se intampla nimic daca pe acea invitatie nu aveti toate detaliile cu un an inainte, data si locatia sunt suficiente ca ei sa se poata organiza. 
  3.  invitatii digitale - sunt ok pentru cei care locuiesc departe, dar valoarea invitatiilor de nunta este autentica atunci cand sunt oferite fizic, cu mult drag, alaturi de un zambet cald. 

Confirmarea prezentei la nunta - aici avem 2 situatii:

  • cei care confirma singuri - sunt cei pe care mirii ii apreciaza foarte mult
  • cei care NU confirma - acestia trebuie sunati si intrebati 
  • indecisii - sunt cei care spun,, s-ar putea sa vin, dar...sa vedem'', aici trebuie sa le dati un termen de confirmare, ca sa puteti treansmite corect la sala nr de invitati 

Invataminte de la confirmarea prezentei la un eveniment, la o nunta: 

cu siguranta iti vei invata lectia - cat e de important sa confimi in timp util prezenta si cat de rau este sa fii indecis, sa incurci lumea in organizare.

Stiti ce spun toti care sunt indecisi cu prezenta lor la o nunta: Ce conteaza 2 persoane in plus in minus? Ce nu inteleg ei este ca NU sunt doar ei in plus in minus, sunt si altii la fel ca ei, iar mirii pot sa plateasca 10-20 meniuri in plus, pe seama faptului ca sunt EI indecisi.

Soluti:  ii sunati si le dati un termen de confirmare,  ca sa va puteti organiza.

Nu uitati! Invitatiile oferite cu drag, fizic au cea mai mare valoare!