ce carton folosim la invitatiile de nunta

Ce carton folosim la invitatiile de nunta?

Dana Rosu

Ce carton folosim la invitatiile de nunta?

 

Ce carton folosim la invitatiile de nunta? Invitatiile reprezinta alegeri de suflet pentru care veti opta in organizarea evenimentului vostru- nunta. Acestea pot constitui primele elemente in care veti regasi tematica sau designul in care v-ati gandit evenimentul. Acestea poarta amprenta deciziilor voastre, ale dorinteleor si de cele mai multe ori, ale creativitatii.

Prin intermediul acestora, va puteti creiona imaginea pe care o veti oferi invitatilor in raport cu nunta voastra.

Designul invitatilor trebuie sa fie in concordanta cu tematica evenimetului, iar aspectul lor sa respecte vibe-ul pe care vi-l doriti. Altfel spus, in functie de stilul ales, tipul de carton trebuie fie in armonie cu acesta.

Cartonul invitatiilor de nunta nu este unul oarecare, acesta are o calitate superioara si poate oferi pe langa un aspect sofisticat si o textura interesanta, aparte.

Pentru invitatiile voastre, noi va oferim patru tipuri de carton: mat, texturat, lucios si sidefat.

Toate au o calitate superioara si o grosime adecvata unor invitatii cu tinuta, care reflecta alegeri cu bun gust, sofisticate.

Cele doua optiuni de carton cel mai frecvent alese de catre viitorii miri sunt cel mat si cel texturat. Pentru cei care doresc optiuni sigure, si care nu isi doresc sa iasa din zona lor de confort, cartonul mat poate reprezenta o alegere buna. La polul opus, mirii care opteaza pentru un carton texturat, sunt cei care sunt convinsi de impactul pe care invitatiile il au si de touch-ul final pe care textura o are.

Dupa cum am mentionat, intodeauna tipul de carton trebuie sa se plieze stilului ales. De exemplu, unui stil relationat cu natura ii este complementar cel mai adesea, cartonul texturat. Pentru stilul luxury, o optiune eleganta este cel mat cu folio auriu.

Folio auriu este alegerea potrivita atunci cand iti doresti o stralucire eleganta, controlata, cu reflexe subtile care anima invitatia. Folio este diferit fata de glitterul auriu. Sunt doua alegeri distincte. Folio nu are particule stralucitoare si nici textura precum sclipiciul, acesta consta intr-o pelicula fina care, in contact cu lumina, provoaca reflexii.

De asemenea, aspectul cartonului lucios sau sidefat este diferit fata de cel cu folio. Cartonul lucios are o fata lucioasa si cealalta mata. Daca luciul poate complementa intr-un mod placut designul invitatiei, partea mata a cartonului reliefeaza textul pe care doriti sa-l treceti pe invitatie.

Este mult mai usor de parcurs un text redactat pe un carton mat, deoarece culoarea fontului este mult mai intensa si nu reprezinta un efort suplimentar pentru vedere.

Cartonul sifedat are particule extrem de fine care ii confera invitatiei un aspect mai stralucitor decat cel lucios, insa de o eleganta diferita fata de cartonul pe care va fi aplicat folio. Pentru o idee si mai conturata, imi place sa asociez aspectul dat de cartonul sidefat cu iluminatorul aplicat pe pomete. Este o stralucire vizibila, dar placuta. Interesanta.

Cartonul texturat il recomandam cu mare drag pentru invitatiile cu aspect vintage sau cele care poarta un design mai neconventional. Am avut modele printate pe carton texturat dupa o poveste celebra, un portret pictat sau cu diferite flori. Mai ales in cazul florilor, cartonul texturat potenteaza asepctul viu si realist pe care-l au.

Indiferent de gusturile voastre, dragii nostri, intotdeauna recomandam sa alegeti ceea ce vi se potriveste. Pentru sfaturi si exemple despre ce carton sa folositi la invitatiile de nunta, va stam la dispozitie si va promitem sa va ghidem catre cele mai inspirate decizii, atat pentru invitatiile de nunta, cat si pentru restul papetariei.

Meniurile de nunta, lista de invitati, place cardurile sau plicurile de bani pot avea si acestea un carton personalizat la fel ca invitatia sau, in functie de utilitate, puteti agrea alt tip de carton care nu afecteaza designul in ansamblu.

Ce carton folosim la invitatiile de nunta? Cel care va place voua cel mai mult.